nieuws

‘Bank favoriet voor pensioensparen’

Archief

Van de mensen die bekend zijn met banksparen, geeft de meerderheid de voorkeur aan een bank voor aanvullend pensioensparen. Dat blijkt uit onderzoek van Gfk onder ruim 10.000 consumenten in opdracht van SNS Bank.

Bij een bank denkt 42% meer keuzevrijheid te vinden dan bij een verzekeraar. Daarnaast verwacht men meer duidelijkheid in de kosten, transparantie en zekerheid. Overigens weet 79% van de ondervraagden nog niet wat banksparen is. Onder vrouwen, jongeren tot 25 jaar en laagopgeleiden is minder dan één op de vijf van de fiscale voordelen op de hoogte. Van degenen die wel van banksparen weten, is 60% geïnteresseerd in het product; vooral huizenbezitters, hoogopgeleiden en mensen onder de 40 jaar tonen interesse.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.