nieuws

Aquapol verliest helft verzekerden

Archief

Regenschadeverzekeraar Aquapol is de helft van zijn circa 500 verzekerden kwijtgeraakt. Dit voorjaar schrapte de agrarische onderlinge de vergoeding bij waterschade na meer dan 200 millimeter in vier weken.

Aquapol verliest helft verzekerden

"Door het hoge eigen risico (25% van het verzekerd bedrag per gewas) en de hoogte van de  naheffingen van de laatste twee jaar zijn de verzekerden gaan twijfelen aan het nut van verzekeren", zegt Gert Jan van Dijk van Aquapol. "Vooral augustus 2006 en juli 2007 waren uitzonderlijk nat. Technisch gesproken kunnen we doorgaan, maar met 254 verzekerden is de basis wel erg smal geworden." Hij sluit daarom niet uit dat deze onderlinge ooit op zal gaan in een grotere aanbieder van een nieuwe brede weersverzekering. De vergelijkbare onderlinge Agriver verloor onlangs 10% van de verzekerden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.