nieuws

Animo levensloop neemt af

Archief

Het aantal levenslooprekeningen en -verzekeringen is vorig jaar marginaal gegroeid tot 269.000, tegen 220.000 eind 2oo6, blijkt uit cijfers van het CBS en het Verbond van Verzekeraars.

 

Daarmee bedraagt het aantal nieuwe levensloopspaarders in 2007 slechts 22% van het aantal mensen dat het jaar ervoor in de levensloopregeling stapte. Daardoor is ook het totaal ingelegde bedrag lager dan in 2006: _ 840 mln, volgens beide organisaties een afname van _ 70 mln.

 

  &nbspEind 2006 bedroeg het totale levenslooptegoed _ 944 mln. Dat is vorig jaar met 88% aangegroeid tot _ 1.774 mln, ofwel _ 6.700 per spaarder. Van het tegoed is _ 53 mln opgenomen voor onbetaald verlof in 2007.

 

  &nbspDe inleg op de spaarloonregeling is vorig jaar met _ 1,1 mld stabiel gebleven. Wel is het aantal rekeningen teruggelopen tot 3,3 (3,4) mln; het totale spaarloontegoed is gestegen tot _ 3,1 (2,7) mld.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.