nieuws

AFM: risicopremie moet duidelijker in bijsluiter

Archief

Toezichthouder AFM heeft een wijzigingsvoorstel gedaan voor de Financiële Bijsluiter. Daarin is onder meer opgenomen dat de overlijdensrisicopremie en -dekking duidelijker zichtbaar wordt weergegeven in de bijsluiter.

Beoogde ingangsdatum van de gewijzigde bijsluitervoorschriften is 1 oktober; de branche kan tot 1 september op het voorstel reageren. Behalve het splitsen van kosten en risicopremie stelt de AFM onder meer voor om garanties beter duidelijk te maken en in de opbrengstscenario's concrete rendementspercentages te noemen. Voor direct ingaande lijfrentes is een nieuw model gemaakt, dat zich richt op de hoogte van de maandelijkse uitkering. Het consultatiedocument is te vinden op www.afm.nl.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.