nieuws

Verbond: ‘Checklist nu geheel aan NVA en NBVA’

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft op diplomatieke wijze gereageerd op de aankondiging van NVA en NBVA dat zij als belangenorganisaties van het intermediair nu hun eigen weg willen gaan in het “beleggingsverzekeringendossier”.

Het Verbond meent dat het centraal stellen van de zorgplicht aansluit aan bij het branchebeleid dat gericht is op het behoud en waar nodig herstel van het vertrouwen van de consument. "Het feit dat NVA en NBVA aangeven eenduidig te kiezen voor het belang van de consument en het invullen van de zorgplicht is dan ook goed nieuws." In de afgelopen maanden heeft het Verbond met beide organisaties gewerkt aan een checklist die een hulpmiddel voor het intermediair moet bieden om na te gaan of een polis aan de bestaande regels voldoet. "Nu NVA en NBVA deze checklist kennelijk willen laden met aanvullende eisen laat het Verbond de verantwoordelijkheid voor de checklist geheel aan NVA en NBVA."
 
Gerelateerd artikel:
Intermediair neemt voortouw in beleggingspolisdossier

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.