nieuws

‘Veel aanbieders nog niet klaar voor uurtarief’

Archief

Volgens het sinds april actieve hypotheekadviesbedrijf HomeGarant.nl worstelen veel aanbieders nog met het bieden van producten waarin geen provisie is ingebouwd. Homegarant rekent vaste tarieven voor hypotheekadvies en andere dienstverlening.

‘Veel aanbieders nog niet klaar voor uurtarief’

"Geldverstrekkers en levensverzekeringsmaatschappijen kunnen of willen niet  meewerken aan dit concept om administratieve, technische of beleidsredenen", zegt Marlene Yildiz Visser van het in Raamsdonksveer gevestigde bedrijf. "Toch hebben we met veel aanbieders afspraken kunnen maken om de klant een brede keuze in producten te kunnen bieden. Maar omdat niet iedereen provisievrij kan leveren, geven wij noodgedwongen retourprovisie onder aftrek van de bemiddelingskosten conform de tarieflijst. Maar dat wordt ons eigenlijk opgedrongen." Voor een deels aflossingsvrije spaarhypotheek van € 300.000 rekent Homegarant € 1.625.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.