nieuws

Van Almkerk: ‘Intermediair moet zijn stem laten horen’

Archief

Scheidend Anva-directeur Stoffel van Almkerk stelt dat verzekeraars nog altijd een dominante rol hebben in de administratieve processen ten opzichte van het intermediair.

 

"Ik begrijp er niets van dat het intermediair niet méér zijn stem laat horen", aldus Van Almkerk in de Reflector, het ledenblad van de NVA. "Ze zijn het belangrijkste distributiekanaal van de verzekeraars, dus ze kunnen voorwaarden aan de samenwerking stellen." Van Almkerk verwijst naar de inrichting van het huidige Meetingpoint. "Bedoeld als instrument voor verregaande ketenintegratie, hebben ook nu de verzekeraars met hun extranetten de regie in handen en stellen ze nog steeds hun eigen commerciële belang voorop. Het intermediair moet dit niet accepteren en keihard GIM-functionaliteit eisen", betoogt Van Almkerk. Hij begrijpt er niets van dat assuratiebemiddelaars niet meer hun stem laten horen.

 

Opvolger

Roel van Dijk, per 1 juli de opvolger van Van Almkerk, zoekt de verklaring in de omvang van de intermediairbedrijven. "Het zijn vrijwel allemaal middelgrote en kleine bedrijven. Deze ondernemers hebben weinig tijd om intensief met langetermijnmaterie bezig te zijn", meent Van Dijk.

 

  &nbsp"Bovendien heeft maar een enkele assurantie-ondernemer affiniteit met automatisering. Hoewel ik pas net in de branche werkzaam ben, valt het mij wel op dat er nog veel aan effectiviteit te winnen is", aldus Van Dijk.

 

niet méér zijn stem laat horen."

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.