nieuws

Traceersysteem werkt prima bij diefstal

Archief

Ruim 95% van het werkmaterieel dat is voorzien van een traceersysteem, wordt na diefstal binnen 24 uur terugbezorgd bij de eigenaar. Dit blijkt uit cijfers van Avéro Achmea, die zulke systemen heeft ‘geïntegreerd’ in zijn Werkmaterieel Service Pakket.

Traceersysteem werkt prima bij diefstal

In 2006 deden zich 53 diefstalzaken van werkmaterieel voor. In 25 gevallen waren objecten uitgerust met 'Tracking & Tracing'. Al deze25 objecten werden teruggevonden; een beperking van de schadelast met € 700.000. In 2007 ging het om 67 diefstallen. Van de 48 objecten met een traceersysteem werden er 46 teruggevonden; dat scheelde ruim € 1,2 mln. Tijdens een vakbeurs voor importeurs/fabrikanten van werkmaterieel werd door Avéro voor de tweede keer de Preventie Award uitgereikt. Dit jaar ging de cheque naar Hans van Driel uit Tiel, importeur van grondverzetmaterieel.
De cheque werd aan Hans van Driel uitgereikt door misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die ook Tracking & Tracing gebruikt in zijn speurwerk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.