nieuws

Storm Kyrill zorgt voor rode cijfers bij bossenverzekeraar

Archief

De storm Kyrill van januari 2007 heeft de Onderlinge Bossenverzekering (OBV) in Zutphen de grootste schadepost in de geschiedenis

 

opgeleverd.

 

De storm kostte OBV _ 900.000 en veroorzaakte in heel Nederland naar schatting _ 300 mln schade. Van de totale schadelast kreeg OBV overigens _ 359.000 terug van herverzekeraar Swiss Re.

 

  &nbspHet technisch resultaat van OBV daalde hierdoor in 2007 verder naar _ – 468.000 (- _ 140.000). Om de klimatologische ontwikkelingen met toenemende stormrisico’s voor te kunnen blijven, zijn inmiddels de premietarieven verhoogd met 8% op de branddekking en 15% op de stormdekking, aldus OBV in het jaarverslag.

 

  &nbspHet totale verzekerde areaal bleef nagenoeg gelijk ten opzichte van 2006 en bedraagt 55.3612 ha. Het aantal polissen nam met 3% af tot 1.981, met name door beëindiging na verkoop van kleinere bezittingen. De polishouders zijn voornamelijk particulieren (66%), gevolgd door gemeenten (17%).

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.