nieuws

STFD: Niet 30% maar 11% intermediair gefinancierd

Archief

De Stichting Financiële Dienstverlening (STFD) laat, in reactie op een bericht van AM over de mate waarin assurantiekantoren door verzekeraars worden gefinancierd, weten dat dit niet voor 30% van alle assurantiekantoren geldt maar voor slechts 11%.

STFD: Niet 30% maar 11% intermediair gefinancierd

"Dat van de grotere kantoren (met meer dan 5 medewerkers) een kwart tot eenderde een externe financiering van een aanbieder heeft, is juist", stelt STFD-directeur John Pennink.
"Maar hun aantal en aandeel in het geheel is laag. In onze populatie vormen kantoren t/m 5 fte namelijk 85% van het totaal." Juist in die groep komen volgens Pennink externe financieringen door aanbieders (bedrijfsleningen en/of hypotheken) weinig voor.
"In totaal hebben 885 kantoren aangegeven te worden gefinancierd door een of meer aanbieders, wat gelijk is aan 11% van alle STFD-deelnemers."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.