nieuws

Speculerende tussenpersoon aangehouden

Archief

Na maanden van onderzoek is de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost-Nederland dinsdag overgegaan tot aanhouding van Wietse Jagersma (46), eigenaar van een financieel adviesbureau in Rijssen en Wierden. Afgelopen vrijdag werd een 48-jarige medewerker aangehouden.

Jagersma wordt verdacht van valsheid in geschrifte, verduistering, oplichting, handelen zonder een vereiste vergunning en van diverse fiscale strafbare feiten. Hij wordt vermoedelijk vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De medewerker uit Rijssen wordt verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting. Na verhoor mocht hij naar huis. In het onderzoek is sprake van vermoedelijke malversaties (verduisteren van gelden van derden) bij optieregelingen sinds 2001, waarbij hoge winstmarges in het vooruitzicht werden gesteld. Het totale bedrag dat door zo'n 200 gedupeerden werd ingelegd wordt geschat op € 6,6 mln. Van dit bedrag is bijna € 4 mln terugbetaald, zonder dat is gebleken van renderende beleggingen.
 
Gerelateerde artikelen:
 
Jagersma verspeelde € 4 mln
 
Al meer dan dertig aangiftes tegen 'politiebureau' Jagersma

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.