nieuws

Ook bij Sparck geldkraan dicht

Archief

Geldgever Sparck is per direct gestopt met het behandelen van nieuwe hypotheekaanvragen. De op afwijkende risico’s gerichte partij is enkele maanden vruchteloos op zoek geweest naar een nieuwe financieringspartner.

Ook bij Sparck geldkraan dicht

"Reeds vanaf het begin van de kredietcrisis in augustus 2007 hebben wij nauw samengewerkt met een aantal potentiële funders, inclusief de bestaande funder Citigroup. Doelstelling was om continuering van de financiering van nieuwe hypotheken veilig te stellen", aldus Sparck. Sinds februari werd gesproken met een Britse bank, die bereid was voor € 210 mln aan hypotheken te financieren. Die partij trok zich zondag echter terug vanwege "de interne onrustige situatie bij deze bank". Omdat de huidige financieringsmiddelen zijn opgebruikt, kan Sparck nu geen nieuwe aanvragen meer behandelen.
Sparck, vorig jaar goed voor een hypotheekproductie van € 200 mln, is niet de eerste buitenlandse geldgever die problemen krijgt in ons land: in maart trok GMAC zich vanwege de kredietcrisis terug uit de Nederlandse markt en ELQ heeft de acceptatienormen de laatste maanden sterk opgeschroefd.
 
Gerelateerde berichten: 
 
ELQ zet mes in organisatie
 
Buitenlanders leveren twee derde hypotheekomzet in
 
Ook Hypotrust verlaat subprime hypotheekmarkt
 
Tarieven en voorwaarden Sparck onveranderd
 
Verkoopstop bij GMAC

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.