nieuws

Onwel worden personeel Stater blijft een mysterie

Archief

In het nieuwe kantoorpand van hypotheekbedrijf Stater werd op maandag 16 juni een vreemde lucht geconstateerd, waarna 25 mensen met verschillende klachten naar het Utrechts Medisch Centrum zijn vervoerd.

 

Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis bleken de klachten echter verdwenen. "Ook metingen door het RIVM, de brandweer en twee onafhankelijke bureaus in het pand, hebben geen gevaarlijke stoffen aangetoond", zegt Ingeborg van Beek van Stater.

 

  &nbsp"Inbeelding van een collectieve ziekte", opperde de behandelend arts Meulenbelt van het UMC. "Lijkt me sterk", zegt Van Beek. "De medewerkers werden echt niet goed." Zij wijt de vreemde geur aan de nieuwigheid van het pand dat een maand geleden in gebruik werd genomen.

 

  &nbspOm het zekere voor het onzekere te nemen, werkten de 350 medewerkers van Stater de rest van de week thuis. "Afgelopen maandag is nadat alles volledig veilig is gebleken, iedereen weer in het pand aan de slag gegaan", zegt Van Beek. Omdat er niets uit de tests is gekomen tasten we over de oorzaak nog volledig in het duister."

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.