nieuws

NHP vraagt om ingrijpen AFM

Archief

Nationale Hypotheekpas (NHP) wil dat toezichthouder AFM maatregelen treft tegen DSB Bank, Fortis ASR, Postbank, Rabobank en WestlandUtrecht. Zij zouden de NHP-risicoverzekering niet accepteren bij het sluiten van een hypotheek.

NHP biedt een scherpe overlijdensrisicoverzekering van de Liechtensteinse verzekeraar Quantum Leben. "Door de weigering onze overlijdensrisicoverzekering te accepteren, belemmert een aantal banken en verzekeraars op onrechtmatige wijze de vrije keuze van de consument", aldus directeur Pieter Lijesen in zijn brief aan de AFM. Hij vindt dat in strijd met de WFT.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.