nieuws

Nederlands levenbedrijf keert relatief veel uit

Archief

De Nederlandse levensverzekeraars hebben in 2006, afgezet tegen de andere Europese landen, een relatief groot percentage aan uitkeringen gedaan aan polishouders. De groei van het levenbedrijf blijft de laatste jaren achter bij de rest van Europa.

Dat blijkt uit recentelijk gepubliceerde cijfers van de Europese verzekeraarsorganisatie CEA. Het totale bedrag aan uitkeringen was in 2006 voor de Nederlandse levensverzekeraars € 30,1 mld, terwijl aan premies € 25,8 mld werd ontvangen. Daarmee is ons land één van de vijf landen waar meer wordt uitgekeerd dan aan premies is ontvangen. Turkije spant de kroon: de uitkeringen zijn daar 348% van de ontvangen premies. Nederland was in 2006 goed voor 3,9% van de in Europa betaalde levenpremies. Dat is goed voor de vijfde positie op de ranglijst van levensverzekeraars. Het Verenigd Koninkrijk is de grootste levenmarkt met € 196 mld premie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.