nieuws

Nederlander is € 4.000 kwijt aan verzekeringen

Archief

Op de Ieren en de Britten na zijn Nederlanders het duurst verzekerde volk ter wereld. Herverzekeraar Swiss Re heeft in de jaarlijkse ‘Sigma’-studie berekend dat in ons land per hoofd van de bevolking vorig jaar € 4.027 aan verzekeringspremies werd betaald: € 1.410 aan levenpremie en € 2.617 aan schadepremie, inclusief zorg.

Nederlander is € 4.000 kwijt aan verzekeringen

In totaal werd in ons land vorig jaar ruim € 75 mld aan premie geïncasseerd door de gezamenlijke verzekeraars, een groei van 2,7%. Wereldwijd nam het premie-inkomen van alle verzekeraars vorig jaar met 3,3% toe tot € 2.610 mld. Deze groei werd voornamelijk veroorzaakt door de verkoop van levensverzekeringen in geïndustrialiseerde landen en opkomende markten als Rusland en China, die wereldwijd met 5,4% toenam. De verkoop van schadeverzekeringen nam vooral fors toe in diezelfde opkomende markten, maar daalde in de geïndustrialiseerde landen, waardoor deze wereldwijd uitkwam op een groei van 0,7%. (foto: het onderkomen van Swiss Re in Londen)

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.