nieuws

Intermediairkoepels: toezichtkosten lopen uit de hand

Archief

De intermediairorganisaties NVA, NBVA en NVGA pleiten bij de AFM voor een beteugeling van de kosten van het doorlopend toezicht op de branche. “Er is een grens aan de prijs die je op de goede adviseurs kunt afwentelen en naar de mening van de koepels is deze thans bereikt.”

De AFM heeft de begroting voor het doorlopend toezicht in 2008 bijgesteld, wat volgens de koepels leidt tot een stijging ten opzichte van 2006 met 50%. "De AFM schuift binnen haar totale begroting met inzet van capaciteit voor andere doelgroepen naar de adviseurs en bemiddelaars." Daaraan moet paal en perk worden gesteld, vinden de drie organisaties, maar het ministerie van Financiën wil niet meewerken. "De prijs die een kantoor voor doorlopend toezicht moet betalen is onverantwoord explosief gestegen en brengt bemiddelaars in de problemen." NVA, NBVA en NVGA willen nu dat de politiek maatregelen neemt om de uitgaven in de hand te houden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.