nieuws

Intermediair neemt voortouw in beleggingspolisdossier

Archief

De NVA en de NBVA gaan, om de impasse in de beleggingspolisaffaire te doorbreken, hun leden aansporen om actief met klanten te zoeken naar een oplossing. Naast een checklist en een stuitingsbrief krijgen de leden het verzoek om de kosten van de risicodekking in de beleggingsverzekeringen onder de loep te nemen.

Intermediair neemt voortouw in beleggingspolisdossier

"We hebben buitengewoon lang onze mond gehouden", zegt NVA-voorzitter Bob Veldhuis. Omdat het overleg over oplossingen op diverse fronten vast zit, nemen de verenigingen nu zelf het voortouw. Zij sturen hun leden een stuitingsbrief om verjaring van claims tegen te gaan, een checklist om na te gaan of de polis nog aan de huidige eisen voldoet en leden wordt geadviseerd om naar de hoogte van de risicopremies te kijken. Aan staatssecretaris De Jager (Financiën) is tevens een brief gestuurd met het verzoek om aanpassingen in risicopremies zonder fiscale gevolgen mogelijk te maken. Verder stelt Veldhuis dat het intermediair vanaf 1 januari zelf verantwoordelijk is voor beloningstransparantie. "Eén verzekeraar heeft inmiddels besloten om de post ' kosten bemiddelaar' uit de modellen-De Ruiter te halen."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.