nieuws

IFO: verzekeraars werken niet mee aan onderzoek

Archief

Het Instituut Financieel Onderzoek (IFO), dat in opdracht van minister Bos (Financiën) onderzoek doet naar beleggingspolissen, is ernstig in zijn wiek geschoten door de kritiek van Bos op de voorlopige resultaten. “We hebben te weinig informatie”, stelt het IFO.

IFO: verzekeraars werken niet mee aan onderzoek

"Onze reputatie is ten onrechte ernstig beschadigd", stelt voorzitter Evert Jan Lammers, die de oorzaken voor de vertraging vorige week aan Bos heeft gemeld. "IFO heeft a tempo en in detail geïnformeerd over de voortgang en de moeilijkheden alsmede over de consequenties van de door de verzekeraars bedongen geheimhouding", aldus Lammers. Een probleem is dat van verzekeraars nog te weinig informatie is ontvangen. "Daardoor wordt de doorlooptijd van het onderzoek verlengd. Dat kan IFO niet worden aangerekend. Wij kunnen het onderzoek pas verrichten als de gevraagde informatie ontvangen is. Verzekeraars werken mee op basis van vrijwilligheid; IFO heeft in deze geen enkele macht."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.