nieuws

Hypotheekproductie mei levert 17% in

Archief

De productie van woninghypotheken is in mei 17% lager uitgekomen dan een jaar eerder: er is voor € 8,2 (9,8) mld aan leningen ingeschreven bij het Kadaster. Daarmee wordt de oppleving van april, toen de hypotheekomzet met bijna 9% pluste, tenietgedaan.

Na vijf maanden loopt de hypotheekproductie 13% achter bij die van 2007. De banken (-16%) en de buitenlandse aanbieders (-71%) leveren de meeste omzet in, hoewel deze laatste groep het marktaandeel vergeleken met april van dit jaar wel iets weet op te krikken van 2,5% naar 2,6%. De banken blijven goed voor ruim 62% van de markt, die afgezet tegen april ruim 15% achteruitgaat in productie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.