nieuws

Groter verlies voor Menzis

Archief

Bij zorgverzekeraar Menzis is vorig jaar het technisch resultaat gedaald tot € -37,9 (-21,7) mln. Mede doordat de beleggingsresultaten aanzienlijk minder waren dan in 2006, kwam het nettoresultaat uit op € -14,3 (-3,8) mln.

Groter verlies voor Menzis

Menzis windt zich op over de onmogelijkheid om de zorgkosten in te schatten. "Als gevolg hiervan is onze premie onvoldoende gebleken om de zorgkosten te dekken. De oorzaak hiervan is de voortdurende onzekerheid over de omvang van de overfinanciering van de ziekenhuiszorg in 2005, 2006 en 2007. Wij hebben hier in navolging van Zorgverzekeraars Nederland een brandbrief over geschreven aan minister Klink", aldus Menzis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.