nieuws

Geen groei in Europese verzekeringsmarkt

Archief

De Europese verzekeringsmarkt is in 2007 in premieomzet stabiel gebleven. Volgens cijfers van CEA, de koepel van Europese verzekeraars, komt de groei vooral uit de twaalf nieuwe lidstaten (+20%), terwijl de vijftien oude lidstaten meestal omzetdalingen laten zien (gemiddeld -0,4%).

De premieomzet van Europese verzekeraars kwam vorig jaar 0,1% hoger uit op € 1.110 miljard, waarvan € 688 mld van levensverzekeraars en € 422 van schadeverzekeraars. In het schadebedrijf daalden de premies in de grootste branche Motorrijtuigen met 1% tot € 129 mld. Volgens CEA ligt dat aan de felle concurrentiestrijd: meer dan duizend verzekeraars strijden om circa 300 miljoen auto’s in hun portefeuille te krijgen. Ook de branches Brand en Aansprakelijkheid laten dalingen zien, tegen juist premiegroei voor zorg- en rechtsbijstandverzekeraars.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.