nieuws

Fortis doet loondienst de deur uit

Archief

Fortis Verzekeringen staat op het punt om de dochterbedrijven Verzekerings Unie en PoliService te verkopen aan de intermediairbedrijven Beijer en Optima. Verkoop van verzekeringen via een eigen loondienstorganisatie past niet langer in de bedrijfsstrategie.

Fortis doet loondienst de deur uit

"Door de veranderende marktomstandigheden ziet Fortis voor een loondienstorganisatie niet langer een rol als separaat distributiekanaal weggelegd", zo luidt de verklaring. Verzekerings Unie telt momenteel nog 123 adviseurs, die vanuit huis particulieren en kleine ondernemers bedienen met verzekeringen en hypotheken. Op het hoofdkantoor in IJsselstein werken nog eens twintig mensen. PoliService in Zeist (51 medewerkers) beheert assurantieportefeuilles voor Fortis ASR en derden.
Fortis wil wel een minderheidsbelang behouden in beide bedrijven. Dat heeft de verzekeraar al langer in intermediairbedrijf Beijer. Met Optima onderhoudt Fortis al langjarig een financieringsrelatie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.