nieuws

Forse premieverschillen voor autopolis in EU

Archief

De Nederlandse consument betaalt gemiddeld drie keer minder voor de WA-dekking op zijn autoverzekering dan de bewoners van het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS).

Forse premieverschillen voor autopolis in EU

De onderzoekers vroegen in Engeland, Frankrijk, Duitsland en Nederland online offertes aan voor een man van 20 jaar die een halfjaar een rijbewijs heeft en een vrouw van 40 die al twintig jaar autorijdt en haar maximale korting op de bonus/malustreden heeft bereikt. Voor de meest basale WA-dekking betaalt een jonge Nederlandse man gemiddeld € 1.029 per jaar en zijn Engelse evenknie € 3.561: ruim drie keer meer. Een vrouw betaalt respectievelijk € 193 en € 548. Zij is overigens in Duitsland met € 175 nóg goedkoper uit. Het CVS heeft (nog) niet onderzocht waaraan de premieverschillen zijn toe te schrijven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.