nieuws

Direct Wonen snijdt in kosten financiële diensten

Archief

Als gevolg van de kredietcrisis en de marktomstandigheden op de hypotheek- en verzekeringsmarkt gaat Direct Wonen fors snijden in de kosten van zijn divisie Financiële Dienstverlening.

Direct Wonen snijdt in kosten financiële diensten

Dat heeft het bedrijf naar aanleiding van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering bekend gemaakt. De kostenbesparing leidt tot het samenvoegen van de labels Direct Hypotheken en Acadium Bastion tot het merk Hypotheekcentrum. "Dat gaat gebruik maken van de buitendienst van het Hypotheekcentrum voor Academici", zegt directeur financiële diensten Ihab El Sayed. Eerder zijn op het gebied van consumptief krediet Geldshop. nl en Geldlenen.nl al geïntegreerd. "Het hele bedrijf zal een efficiëntieslag moeten maken. Dat gaat wel ten koste van werkplekken, maar zal niet tot gedwongen ontslagen leiden", zegt El Sayed. De herstructurering moet dit jaar nog € 1 mln  gaan opleveren en daarna € 3 mln op jaarbasis.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.