nieuws

Concurrenten nopen Legal tot hogere keuringsgrenzen

Archief

Legal & General heeft de grens voor een medische keuring voor acceptatie van overlijdensrisicoverzekeringen verhoogd. De maatschappij zegt die stap, genomen uit concurrentieoverwegingen, eigenlijk te betreuren.

Concurrenten nopen Legal tot hogere keuringsgrenzen

Volgens Legal & General gebruiken steeds meer verzekeraars en adviseurs het ontbreken van de noodzaak om een medische keuring te ondergaan als een verkoopagument. "Het soepeler omgaan met keuringen leidt in de praktijk tot instroom van hogere risico's, waardoor de schadelast zal stijgen", meent directeur Arno Dolders. "Uiteindelijk zal dit weer een opwaartse druk van de premies tot gevolg hebben." Kandidaat-verzekerden kunnen voortaan bij Legal & General tot een verzekerd kapitaal van € 250.000 (en een leeftijd tot 55 jaar) volstaan met het invullen van een gezondheidsverklaring. Bij verzekerde kapitalen tussen € 250.000 en € 750.000 wordt een huisartsenkeuring verlangd en alleen daarboven een keuring door een internist.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.