nieuws

Aftrek hypotheekrente grootste zorg consument

Archief

Het voortbestaan van de hypotheekrenteaftrek is voor de Nederlander de grootste onzekerheid op financieel gebied, concludeert Cardif na onderzoek door Blauw. De kosten van beleggingspolissen baren de consument veel minder zorgen.

Blauw vroeg 1.060 consumenten naar hun onzekerheden over financiële onderwerpen. Na de hypotheekrenteaftrek zijn een eventueel pensioengat en de kredietcrisis in de VS de grootste vraagtekens. Premieopslagen voor een ongezonde levensstijl komen op de vierde plek, nog vóór de kosten van beleggingsverzekeringen. "Het lijkt erop dat aspecten die direct invloed hebben op de vaste lasten van het individu de meeste impact hebben op de toekomstverwachting", aldus Cardif.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.