nieuws

AFM neemt risicopolissen bij hypotheken scherp onder loep

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft controles op en onderzoek naar risicoverzekeringen die zijn gekoppeld aan hypotheken tot één van zijn prioriteiten voor de tweede helft van dit jaar gemaakt.

 

Op 1 juli vervalt de vrijstelling van toezicht voor betalingsbeschermingsverzekeringen die zijn gekoppeld aan hypothecair en consumptief krediet. "Als iets onder toezicht van de AFM komt te vallen, gaan we daar uiteraard op regelmatige basis op controleren", zegt woordvoerder Martijn Pols. "Het is een punt van aandacht voor ons. In het hypothekenrapport van vorig jaar werden er veel opmerkingen gemaakt over die risicoverzekeringen."

 

  &nbspDe AFM constateerde toen dat er bij overlijdensrisicoverzekeringen slechts in een derde van de gevallen passend advies werd gegeven. Bij arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsdekkingen ging het toen zelfs in driekwart van de gevallen mis.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.