nieuws

‘Advies beleggingspolis nog te vaak onder de maat’

Archief

“Een te groot aandeel van de adviezen over beleggingsverzekeringen is nog beneden de maat”, heeft AFM-bestuursvoorzitter Hans Hoogervorst laten weten tijdens de algemene ledenvergadering van het Verbond van Verzekeraars.

‘Advies beleggingspolis nog te vaak onder de maat’

Hoogervorst liep daarmee vooruit op het binnenkort te verschijnen rapport naar de verstrekking van beleggingsverzekeringen dat de toezichthouder heeft uitgevoerd. "Onze indruk is dat de kwaliteit van de advisering is toegenomen, maar dat er nog veel ruimte voor verbetering is in de producten en de informatieverstrekking en advisering daarover." Te vaak is de klantinformatie of de productvergelijking onvolledig, aldus Hoogervorst. "We zien ook aanbieders die historische rendementen van de beleggingsfondsen in een aantal gevallen onjuist hebben berekend."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.