nieuws

Zwolsche Algemeene wijzigt voorwaarden pakketpolis

Archief

Zwolsche Algemene heeft de voorwaarden van haar pakketverzekering Modulair Privé Pakket aangepast.

Begin deze maand heeft Zwolsche Algemeene de regio-indeling van de pakketpolis gewijzigd. De verzekeraar hanteert vijf premietariferingsgebieden, variërend van de duurste regio G (vier grote steden) tot de goedkoopste regio B (noordelijke provincies, de Kop van Noord-Holland, Zeeland, Waddeneilanden, en Zuidhollandse eilanden). Binnen deze gebieden zijn diverse gemeenten opnieuw heringedeeld.
Door de nieuwe regio-indeling is de inboedelpremie per f 1.000 verzekerde som verlaagd met f 0,35 in Almere, Amersfoort, Dordrecht, Hilversum, Nieuwegein, Vlaardingen en Zeist. In de gemeenten Castricum, Deventer, Enkhuizen, Enschede en Uitgeest is de inboedelpremie verlaagd met f 0,30 per f 1.000 verzekerd bedrag. De premieverlaging bedraagt een kwartje per f 1.000 verzekerde som in Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Lelystad, en Nijmegen.
Eigen risico
Ook heeft Zwolsche Algemeene de eigen-risicoregeling gewijzigd. Bij de eerste inboedelschade wordt door de maatschappij geen eigen risico van f 75 ingehouden op de schade-uitkering. Bij vervolgschades geldt dit eigen risico alleen voor de regio’s A, E, en G.
Een laatste (cosmetische) wijziging is de herindeling van de te verzekeren rubrieken: onderscheiden worden nu vier basismodules (woonhuis, inboedel, glas en aansprakelijkheid) en vijf adviesmodules (ongevallen, internationale reisservice, overlijdensrisico, rechtsbijstand, koophuisgarantie en bijzonder bezit).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.