nieuws

Zwitserleven mikt met nieuw pensioenproduct op ondernemers

Archief

Zwitserleven heeft voor zelfstandig ondernemers het OndernemersPensioen ontwikkeld, naar eigen zeggen “een lijfrenteproduct waarmee de ondernemer alles in één keer regelt”.

Het product bestaat uit een ouderdomspensioen en een overlijdensrisicodekking. Arbeidsongeschiktheid kan worden meeverzekerd. Afhankelijk van de inkomsten is de ondernemer na het eerste jaar flexibel in de premiebetalingen voor het ouderdomspensioen. Voor het beleggen van de pensioenpremie kan worden gekozen uit acht index- en twee garantiefondsen.
Aan het product is een internetservice gekoppeld, waarmee de ondernemer wijzigingen kan doorgeven of aan- en verkoopopdrachten kan geven.
Zwitserleven verwijst naar eerder onderzoek van TNS-Nipo, waaruit blijkt dat de helft van alle ondernemers geen pensioen opbouwt. “Elk jaar zoeken 12.500 zelfstandig ondernemers een goede pensioenregeling.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.