nieuws

‘Zwitserleven: geen last van problemen Swiss Life’

Archief

Zwitserleven heeft vorig jaar een bevredigende groei van de premie-omzet en de winst behaald. Dat zegt algemeen directeur René van der Smeede. De problemen bij Swiss Life hebben volgens hem geen effect op het Nederlandse dochterbedrijf.

“Ik zou het buitengewoon onplezierig vinden als er geruchten komen dat het hier niet goed gaat met Zwitserleven, omdat het met name in Zwitserland niet goed gaat met Swiss Life”, zo stelt Van der Smeede. “Er is geen enkele aanleiding voor dergelijke geluiden.”
Met het oog op de beursregels mag Van der Smeede nog geen cijfers geven over het afgelopen boekjaar. Wel wil hij kwijt dat de premie-omzet en winst bevredigend zijn gegroeid. “En in voorgaande jaren hebben we al laten zien dat onze omzet-/kostenverhouding goed is. De situatie in Nederland is dus anders dan in bijvoorbeeld Zwitserland.”
Moederbedrijf Swiss Life maakte onlangs bekend dat de nettowinst over 2001 is gedaald van e 626 mln naar ongeveer e 100 mln. De levensverzekeraar keert daarom geen dividend uit aan aandeelhouders en voert volgend jaar ruim e 200 mln aan bezuinigingen door. Topman Manfred Zobl is afgetreden en opgevolgd door Roland Chlapowski.
René van der Smeede: “Situatie in Nederland is totaal anders”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.