nieuws

Zwitserleven

Archief

Klanten van Zwitserleven kunnen voortaan ook beleggen in negentien fondsen van DWS Investments, de fondsbeheerder van Deutsche Bank. De fondsen worden gekoppeld aan de bestaande vermogensbeheer- en levensloopproducten van Zwitserleven, die tot nu toe alleen toegang boden tot Swiss Life-fondsen. Zwitserleven wil de DWS-fondsen ook koppelen aan beleggingsverzekeringen.

Volmacht Dela
Dela heeft een volmacht voor het sluiten van uitvaartverzekeringen verleend aan HB & Partners. Bij dit Nieuwegeinse kantoor werken 24 mensen. HB had al volmachten van Allianz, Fortis ASR, Reaal, Arag en Europeesche.
Bouwfonds
Rabobank heeft de vastgoed- en vermogensbeheeractiviteiten van Bouwfonds overgenomen van ABN Amro. De vastgoedfinanciering van Bouwfonds wordt verkocht aan SNS Reaal. De hypothekentak van Bouwfonds was eerder al samengevoegd met die van ABN Amro Nederland.
T- en U-rendement
Het rendement U, maatstaf voor rentestandkorting en overrentedeling bij levensverzekeringen, is in augustus 3,89%, vijfhonderdste hoger dan in juli. Het vergelijkbare, maar oudere T-rendement komt in augustus net boven de vier procent uit: 4,01%.
Mn Services
Mn Services gaat het vermogensbeheer uitvoeren voor het ondernemingspensioenfonds van Forbo. Het gaat om _ 185 mln. Eerder besteedden de fondsen van Vopak, Yarden en de Mode-, Tapijt- en Textielindustrie dit beheer uit aan Mn Services. Die beheert nu _ 33 mld vermogen en administreert voor 1,1 miljoen mensen (van 33.000 werkgevers) het pensioen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.