nieuws

Zweedse consumentenbond adviseert miljoenenclaim tegen Skandia

Archief

De Zweedse consumentenbond heeft zich gemengd in het schandaal rond de Zweedse verzekeraarsgigant Skandia, waarin topbestuurders aan de haal zijn gegaan met de miljoenenopbrengst van de verkoop van het levenbedrijf Skandia Liv aan de Norske Bank

De consumentenorganisatie spreekt van machtsmisbruik en heeft de levendochter geadviseerd namens de meer dan 100.000 verzekeringnemers, een schadeclaim in te dienen bij het moederbedrijf ter grootte van € 222 mln. De financiële malversaties bij Skandia worden gezien als het grootste economische schandaal dat zich ooit in Zweden heeft voorgedaan. Er lopen inmiddels al gerechtelijke vooronderzoeken naar enkele frauderende topdirecteuren.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.