nieuws

Zwaar half jaar voor Delta Lloyd Schade

Archief

Delta Lloyd Schade heeft in het eerste halfjaar een verlies geleden van f 40,4 mln. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een winst van f 13,2 mln geboekt.

Het met tussenpersonen samenwerkende schadebedrijf boekte een premiegroei van 5% tot f 773 mln. Het negatieve resultaat van f -40,4 mln wordt toegeschreven aan stormschades, letselclaims bij autoverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, de vuurwerkramp van Enschede en slechte resultaten op de assurantiebeurs.
Zorgverzekeraar Nuts bleef in de rode cijfers steken: f -2,6 mln. Het resultaat is daarmee, in vergelijking met de eerste zes maanden van 1999, gestabiliseerd. De premie-omzet bedroeg f 422.
In de tussenpersonendivisie van Delta Lloyd Nuts Ohra zorgde Delta Lloyd Leven voor de vrolijke noten. Bij een premie-inkomen van f 1.427 mln (+2%) werd een resultaat van f 270 mln gerealiseerd. Bij de nieuwe levensverzekeringen tegen periodieke premiebetaling werd Delta Lloyd geconfronteerd met een premiedaling van 19%. De koopsompremies stegen daarentegen flink.
Directe divisie
In de directe divisie van het concern – Ohra en Nationaal Spaarfonds – verbeterde het winstcijfer sterk tot f 40,1 (2,0) mln. De premie-omzet bedroeg f 915 mln. Met name over de verkoop van beleggingsverzekeringen is het bestuur van Delta Lloyd Nuts Ohra zeer tevreden.
De onderliggende cijfers van de directe divisie zijn: Leven f 338 mln premie en f 32,2 mln resultaat; Schade f 117 mln premie en f 8,6 mln resultaat; Zorg f 460 mln premie en f 8,8 mln resultaat.
De bankendivisie kwam in het eerste half jaar van 2000 tot een winst van f 43 mln. Aan nieuwe hypotheken werd voor f 987 mln weggezet; de totale hypotheekportefeuille bedraagt circa f 7 mld. Het aantal nieuwe consuptieve kredieten verviervoudigde dankzij de introductie van de Ohra Internet Leenlijn.
In Duitsland daalde de premie-omzet uit levensverzekeringen met 7% tot f 585 mln. Het resultaat Leven bedroeg f 12,1 (5,1) mln. De nettowinst van het totale Duitse concernonderdeel was f 6,8 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.