nieuws

Zurich: onafhankelijke commissie joodse claims

Archief

Verzekeringsgroep Zurich heeft een onafhankelijke commissie ingesteld die claims van (joodse) oorlogsslachtoffers gaat onderzoeken.

Zurich is, volgens de Financial Times, de eerste verzekeringsmaatschappij die zo’n commissie voor intern onderzoek instelt. De commissie zal toegang krijgen tot alle gegevens van polissen en polishouders die verband kunnen houden met een claim. In Zwitserland is een gratis telefoonnummer voor informatie geopend (0800-821.000).
Samen met Allianz, AXA en Generali maakt Zurich ook deel uit van een door de Verenigde Staten geïnitieerde internationale commissie, die onderzoek zal doen naar de afhandeling in Europa van verzekeringen van oorlogsslachtoffers. In Nederland doet de commissie Scholten momenteel iets soortgelijks.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.