nieuws

Zurich integreert Helvetia-portefeuille

Archief

Zurich gaat de oude levensverzekeringsportefeuille van Helvetia integreren in de eigen portefeuille.

De voorgenomen portefeuilleoverdracht moet met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 ingaan. De werkmaatschappij Zurich Leven NV wordt dan opgeheven. De portefeuille gaat over naar Zürich Lebensversicherungs-Gesellschaft, het Nederlandse bijkantoor van de Zwitserse verzekeraar dat handelt onder de naam Zurich Leven.
Zurich was vorig jaar goed voor een brutopremie-inkomen van ( 479 mln, waarvan ( 325,8 mln uit de portefeuille van Zurich Leven en ( 152,8 mln uit de portefeuille van Zurich Leven NV. De laatste, de oude Helvetia-portefeuille, bestaat voor 95% uit unit-linkedpolissen. Deze portefeuille is wel verliesgevend (vorig jaar ( -9,6 mln). De traditionele verzekeringen van Zurich Leven leverden daarentegen ( 67 mln winst op.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.