nieuws

Zorgverzekeraars moeten verzekerden beter informeren

Archief

Zorgverzekeraars moeten hun verzekerden beter informeren over de Diagnose Behandel Combinaties (DBC’s). Dit schrijft minister Hans Hoogervorst van het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport in een brief aan de Tweede Kamer.

DBC’s zijn clusters van veelvoorkomende behandelingen waarvoor verzekeraars met ziekenhuizen vaste prijsafpraken hebben gemaakt. Uit de tweede monitor van de DBC-invoering door het ministerie van VWS blijkt dat de voorlichting aan de verzekerden/patiënten over DBC’ s verbetering behoeft. Hoogervorst vindt dat de zorgverzekeraar vooral duidelijk moet maken of een behandeling wel of niet volledig vergoed wordt. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.