nieuws

Zorgverzekeraars houden zich aan gedragslijn

Archief

De zorgverzekerden die begin dit jaar een aanvullende verzekering sloten, zijn allemaal zonder medische selectie geaccepteerd. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft op verzoek van minister Hoogervorst geïnventariseerd in hoeverre de zorgverzekeraars de afspraken zijn nagekomen die zijn gemaakt over de acceptatie op de aanvullende pakketten. De afspraak was dat de verzekerden niet de dupe mochten worden van de verkleining van het ziekenfondspakket (voornamelijk fysiotherapie) en zich aanvullend voor de ontbrekende dekkingen zouden kunnen verzekeren.
Volgens ZN werden niet alleen alle verzekerden die reeds een aanvullend pakket hadden geaccepteerd, maar ook verzekerden die nog geen aanvullende verzekering hadden. Aangezien de acceptatie een politieke kwestie was, heeft Hoogervorst de Tweede Kamer meegedeeld dat de betreffende afspraken zijn nagekomen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.