nieuws

Zorgverzekeraars herzien huisartsenpraktijk

Archief

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) trekt de brief in waarin werd gepleit voor vergroting van de huisartsenpraktijk

 Met deze beslissing wil ZN een handreiking doen richting de huisartsen.  Op 22 oktober jl. deed ZN het voorstel om de huisartsenpraktijk te vergroten van 2.350 naar 3.000 patiënten. Het honorarium van de huisarts bleef in dit voorstel onaangetast, de vergoeding van de praktijkkosten zou omhoog gaan. Huisartsen zouden daardoor meer praktijkondersteuners in dienst kunnen nemen om de hoge werkdruk te verlichten, aldus ZN. De brief leidde tot heftige reacties bij de huisartsen. “Wij betreuren het dat huisartsen gekozen hebben om de discussie over inkomen en modernisering van de praktijk over de rug van de patiënten te voeren”, aldus ZN, die er op vertrouwt dat er nu een einde komt aan de acties. Eerder vandaag maakte zorgverzekeraar CZ bekend bij ZN aan te dringen op intrekking van de brief.  

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.