nieuws

Zonnige jaarcijfers voor verzekeraars

Archief

De Nederlandse verzekeringswereld heeft een uitstekend jaar achter de rug

Bij een premieomzet van € 15 mld (+1%) zagen de levensverzekeraars hun resultaat (als percentage van de verdiende premie) stijgen tot 8% (7%). De zorgverzekeraars, met € 11,6 mld premie (+16%) voor het eerst groter dan de schadeverzekeraars, krikten het resultaat op tot 10% (7%). Schade boekte een resultaat van 7% (3%) bij € 10,7 mld premie (+4%). Toch sombert het Verbond van Verzekeraars richting toekomst. De lage rente is een donkere wolk boven de toekomst van levensverzekeraars, politieke onzekerheid bedreigt de toekomst van Zorg, en schadeverzekeraars “laten als masochisten de premies dalen”, stelt directeur Eric Fischer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.