nieuws

ZN: ‘Wanbetalers niet accepteren’

Archief

Zorgverzekeraars moeten notoire wanbetalers en fraudeurs tijdelijk uit kunnen sluiten van de zorgverzekering.

Zij moeten vervolgens slechts onder zwaardere condities weer verzekerd kunnen zijn. Dit betekent dat de acceptatieplicht voor deze groep verzekerden moet kunnen worden opgeschort. Dit stelt Hans Wiegel, bestuursvoorzitter van Zorgverzekeraars Nederland in zijn nieuwjaarstoespraak.
Wiegel doelt niet op de kwetsbare groepen in de samenleving, die zich niet kunnen verzekeren, of de premie niet kunnen betalen.
Hoogervorst
“De uitlatingen van de heer Wiegel hebben mij informeel bereikt. Wanneer ik een formeel standpunt zou ontvangen, zou ik hierover met ZN van gedachten wisselen, zodat ik de achtergrond en de strekking van de eventuele opvattingen van ZN op zijn juiste merites kan beoordelen.” Zo luidt de reactie van minister Hoogervorst op vragen van de kamerleden Vendrik, Arib en Heemskerk. Zij wilden onder meer weten of de minister afstand neemt van Wiegels woorden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.