nieuws

ZN-voorzitter Wiegel boos op apothekers

Archief

De apothekersorganisatie KNMP doet aan misleiding door te suggeren dat een aantal zorgverzekeraars voorschrijft welke pillen mensen moeten slikken, stelt Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN)

 ” De leugenachtige teksten moeten van tafel.” Hij wijst erop, dat het de arts is die geneesmiddelen voorschrijft, niet de zorgverzekeraars. Waar dat kan, willen ze wel dat goedkopere medicijnen worden afgeleverd. Volgens Wiegel maken de apothekers zich zorgen over hun eigen portemonnee. Artsenorganisatie KNMG vindt evenwel dat zorgverzekeraars niet naar willekeur en meermalen per jaar wisselende beperkingen in de te vergoeden medicijnen kunnen aanbrengen, zoals het nieuwe ‘Beleidsdocument Gezamenlijk Preferentiebeleid’ van ZN suggereert.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.