nieuws

ZN: invoering zorgverzekering verloopt redelijk

Archief

Zorgverzekeraars Nederland vindt dat de invoering van het nieuwe zorgstelsel tot nu toe redelijk goed is verlopen.

De berichten in de media dat er sprake zou zijn van chaos spreekt Zorgverzekeraars Nederland (ZN) met klem tegen. “Natuurlijk zijn er hier en daar invoeringsproblemen, zoals dubbel betaalde premies en polissen die nog niet ontvangen zijn. Het belangrijkste is dat iedereen verzekerd is”, licht een woordvoerder desgevraagd toe. De aanloopproblemen wijt ZN vooral aan het grote aantal overstappers.
Wel blijft de invoering van marktwerking bij de zorginkoop volgens ZN ver achter bij de dynamiek op de zorgverzekeringsmarkt. Dit punt zal moeten worden opgepakt om de stelselherziening voor de totale zorgsector te laten slagen. “Als zorgverzekeraars de hen toebedeelde rol van zorginkopers willen waarmaken, dan vraagt dit om een verdergaande liberalisering van de zorginkoopmarkt. Dat betekent dat de kartels van zorgaanbieders moeten worden doorbroken”, aldus ZN.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.