nieuws

ZLM verlaagt bromfietspremies

Archief

ZLM gaat per 1 mei de premies van bromfietsverzekeringen verlagen. Vooral 17- en 18-jarigen zullen daardoor een stuk goedkoper uit zijn.

De verlaging vloeit voort uit een wijziging van de tariefstructuur voor jongeren. De categorie 16-18 jaar is opgesplitst in drie afzonderlijke groepen met elk een eigen tarief. Dit heeft geleid tot een premieverlaging van minimaal 4% voor 16-jarigen en maximaal ruim 30% voor 18-jarigen.
Aanleiding voor de premiedifferentiatie is de afname van het aantal ongevallen met bromfietsen en de daling van het aantal diefstallen. “De kans is groot dat de bromfietsverzekering weer een winstgevende branche wordt”, aldus een woordvoerder van ZLM. De verzekeraar, werkzaam in Zeeland en Noord-Brabant, voert de bromfietsverzekering in volmacht bij risicodrager Unigarant. De portefeuille omvat ruim achtduizend polissen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.