nieuws

Zilveren Kruis: voorlopig geen medicijnen per post

Archief

Zilveren Kruis zal voorlopig niet overgaan tot het per post versturen van medicijnen aan haar verzekerden. Het plan van de Noordwijkse verzekeraar om per 1 januari 1995 te starten met ‘postorderfarmacie’ is afgeblazen in afwachting van nader onderzoek.

Bij Zilveren Kruis is reeds geruime tijd een studie gaande naar de mogelijkheden en gevolgen van het gebruik van postorderfarmacie. Dit onderzoek, waarvoor de direct-writer het bureau McKinsey heeft ingehuurd, is nog altijd niet afgerond.
Naar verluidt heeft het uitstel van de plannen eveneens te maken met de tegenwerking die collega-verzekeraar Geové ondervindt bij het versturen van medicijnen per post. Geové wordt stevig gedwarsboomd door zowel de farmaceutische industrie als door apothekers. De verzekeraar uit Velp wordt geboycot door Nederlandse groothandels en is daardoor gedwongen medicijnen uit België te importeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.