nieuws

Zilveren Kruis komt met ZilverKeuzePolis

Archief

ZilverKeuzePolis heet de nieuwe individuele ziektekostenpolis van Zilveren Kruis.

De ZilverKeuzePolis, die niet collectief is te sluiten, is er in vier dekkingsvarianten: 1 ster, 2 sterren, 3 sterren en 4 sterren. De 1-ster-variant is exclusief dekkingen voor onder meer kraamzorg, huisarts, tandheelkunde kinderen en gehandicapten, orthodontie kinderen, logopedie, en diverse therapieën. De 2-sterren-variant biedt wel dekking voor genoemde zaken.
De 3-sterren-variant biedt ook dekking voor zaken als IVF, eigen/openbaar ziekenvervoer, en vergoeding van diverse eigen bijdragen. Vervolgens vergoedt de 4-sterren-variant (afgezien voor de gebruikelijke dekkingen waarvoor een 100%-vergoeding geldt) hogere bedragen voor onder meer IVF, ziekenvervoer, en diverse therapieën.
Er kan worden gekozen voor eigen-risicobedragen (alleenstaanden 50%) van e 100, e 200, e 450, e 900 of voor geen eigen risico.
Premies
Het tarief gaat uit van de individuele leeftijd van de verzekerden. Voor Noord-Nederland is de premie lager dan voor de rest van het land. Er wordt voor maximaal drie kinderen premie betaald. Een 35-jarige betaalt bij een eigen-risicobedrag van e 450 de volgende premies (duurdere tarief): 1 ster e 36,47, kinderpremie e 22,91, 2 sterren e 56,45, kinderpremie e 30,52, 3 sterren e 64,53, kinderpremie e 36,02, en 4 sterren e 95,33, kinderpremie e 56,39.
De aanvullende klassendekking kost voor klasse 2B: e 9,62 voor 18-44-jarigen en e 19,24 voor 44-plussers. Verder kan aanvullend worden gesloten de Tandartspolis (volwassenen e 6,26) en de TandartsExtraPolis (e 11,97), die allebei 75% van bepaalde kosten vergoeden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.