nieuws

Ziektekostenpremies 8,9% omhoog

Archief

Ziektekostenverzekerden met een maatschappijpolis klasse 3, zijn dit jaar gemiddeld 8,9% meer premie gaan betalen.

De gemiddelde premieverhoging blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Vektis, het datacentrum van de zorgverzekeraars. Net als vorig jaar – toen de premies met 11,1% omhoog gingen – zijn er grote verschillen per verzekeraar. De bandbreedte loopt van ongeveer 4% tot 14%. Het onderzoek stoelt op gegevens van 66% van de privaatrechtelijke verzekeraars.
Minister Borst had voor dit jaar gerekend op een verhoging van 7,5%. Zij ging uit van een kostenstijging van 5,1% plus een inhaalslag over vorige jaren. Zorgverzekeraars Nederland liet destijds weten dat het ministerie – evenals in andere jaren – de kostenstijgingen te laag inschatte.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.