nieuws

Zeshonderd bemiddelaars actief voor Hamburg-Mannheimer

Archief

De Nederlandse tak van Hamburg-Mannheimer heeft vorig jaar zijn groeiontwikkeling doorgezet. De brutopremieomzet steeg met 8% tot _ 16,1 (14,9) mln.

In 2002 bedroeg het premie-inkomen nog _ 10 mln. De omzet wordt tegenwoordig gerealiseerd met zeshonderd verbonden bemiddelaars. Verder hebben zes ‘ongebonden’ assurantiekantoren de levens- en ongevallenverzekeringen van Hamburg-Mannheimer in hun assortiment opgenomen.
De gemiddelde productiviteit per bemiddelaar is niet erg imposant, afgaande op het gegeven dat vorig jaar 3.710 nieuwe polissen werden gesloten. Die leverden _ 2,7 mln op aan nieuwe jaarpremie. Die productie lag in 2005 een stuk hoger: 6.500 nieuwe polissen en _ 3,9 mln nieuwe premie.
Benelux
Eind 2006 telde de portefeuille van Hamburg-Mannheimer, met hoofdzetel in Geldermalsen, bijna 33.000 Nederlandse klanten. Daarmee is de maatschappij in ons land een bescheiden speler op de markt voor levensverzekeringen; in België is het bedrijf veel groter. De maatschappij haalt uit de Benelux een premieomzet van _ 211 (182) mln.
Hamburg-Mannheimer, onderdeel van de Duitse Ergo-groep, is sinds 1997 in ons land actief. Dat gebeurt vanuit België, in het kader van vrije dienstverlening.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.