nieuws

Zes zorgverzekeraars is de ondergrens’

Archief

Maarten Dijkshoorn, vice-bestuursvoorzitter van Achmea, verwacht dat de invoering van het nieuwe basisstelsel een sanerende uitwerking heeft op het aantal zorgverzekeraars in ons land.

De invoering van het basisstelsel dwingt zorgverzekeraars straks tot efficiëntere zorginkoop. Om een goede onderhandelingspositie in te kunnen nemen, zullen zorgverzekeraars minimaal één tot twee miljoen verzekerden in portefeuille moeten hebben, stelt Dijkshoorn in het relatieblad Verzekerd! van het Verbond van Verzekeraars. “Dat realiseren de kleinere verzekeraars zich ook. Dat een aantal zijn zorgportefeuille verkoopt, is een ontwikkeling die we hebben zien aankomen. Op zich is dat niet zorgelijk, mits je voldoende verzekeraars overhoudt. Volgens Dijkshoorn ligt de ondergrens bij zes zorgverzekeraars.  Hij ziet acht zorgverzekeraars overblijven in geval de portefeuille minimaal twee miljoen verzekerden moet tellen en zestien zorgverzekeraars bij een portefeuille van minimaal één miljoen verzekerden. “De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden”, aldus Dijkshoorn. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.